بدون شک وقتی در یک سیستم با جریان سیال طرف باشید، آن سیستم دارای پمپ نیز خواهد بود. تقریبا هر سیستم هیدرولیک بزرگ، متوسط و کوچک، به وسیله پمپ ماده سیال را تحت فشار قرار می دهد تا فرایند انتقال آن میسر شود. یعنی وجود پمپ برای تبدیل انرژی مکانیکی به هیدرولیکی مهم است. به سبب اهمیت و نقش آن در کلیت سیستم، مسئله تعمیر پمپ هیدرولیک نیز حائز اهمیت می باشد.

آسیب های کوچک به این پمپ‌های هیدرولیک بر عملکرد و راندمان سیستم تأثیر معکوس خواهد داشت. بنابراین، تعمیر و نگهداری مناسب این پمپ ها باید در اولویت های اصلی شما باشد. در غیر این صورت، صدمات پرهزینه و غیرقابل تعمیری به سیستم هیدرولیک شما وارد می شود.

اگر با وجود مراقبت همچنان با مشکل مواجه شدید، نگران نباشید. 3 نشانه وجود دارد که به شما می گوید به تعمیر پمپ هیدرولیک نیاز دارید. اگر این 3 نشانه را جدی بگیرید، میزان خسارت وارد شده را در همان ابتدای کار کنترل خواهید کرد. این 3 نشانه عمدتا با دلایل خرابی در ارتباط هستند. شناسایی آن ها به شما کمک می کند تا اولا ضرر را در بطن گسترش کاهش دهید و دوما زمان و هزینه تعمیر را نیز کنترل کنید.

خرابی پمپ به دلیل هوادهی نامناسب
خرابی پمپ به دلیل هوادهی نامناسب

1. پمپ هیدرولیک پر سر و صدا

یکی از مزایای عمده سیستم هیدرولیک عملکرد نسبتاً بی صدا آن است. بنابراین، سر و صدای پمپ هیدرولیک یا هر جزء دیگر سیستم به راحتی قابل شناسایی است. این سر و صدا یکی از نشانه هایی است که به شما می گوید باید به فکر تعمیر پمپ هیدرولیک باشید. شناسایی علل آن، به پروسه تعمیر کمک می کند. از جمله مهم ترین علل آن، موارد زیر هستند:

·  کاویتاسیون

کاویتاسیون تشکیل حباب های گاز است و این موضوع را می توان با تمیز کردن، تعویض اجزای فیلتراسیون و یا با تعویض بخش سیال هیدرولیک برطرف کرد.

·  هوادهی

هوادهی، هوای محبوس شده در سیال هیدرولیک است و راه های رفع این مشکل شامل خروج هوا از سیستم، سفت کردن اتصالات نشتی، تعویض آب بند، پر کردن سیال به میزان لازم و غیره است. این اقدامات در تعمیر پمپ هیدرولیک بسیار رایج می باشد.

·  ناهماهنگی کوپلینگ

مشکلات ناهماهنگی کوپلینگ، با حذف اجزای به وجود آورنده این ناهماهنگی حل می شود.

·  پمپ فرسوده/آسیب دیده

تنها راه حل برای پمپ فرسوده یا آسیب دیده، تعویض آن است.

تعویض قطعات خراب پمپ
تعویض قطعات خراب پمپ

2. پمپ بیش از حد گرم شده

گرمای بیش از حد در پمپ بر ویسکوزیته سیال تأثیر می گذارد و باعث سایش اجزای سیستم می شود. علل گرمای بیش از حد پمپ شامل کاویتاسیون، بار بیش از حد، پمپ فرسوده و غیره است. ما قبلاً در بخش بالا در مورد راه حل های کاویتاسیون، هوادهی و پمپ فرسوده یا آسیب دیده صحبت کرده ایم.

تعمیر پمپ به صورت تخصصیبرای غلبه بر مسائل مربوط به بار بیش از حد، اپراتور باید ظرفیت بار کاری آن پمپ را  در نظر بگیرد. همچنین با نصب دستگاه فشار و با تنظیم فشار به وسیله آن، می توان مشکل گرمای بیش از حد را در فرایند تعمیر پمپ هیدرولیک برطرف کرد.

3. پمپ کند/ناکارآمد

راندمان پمپ هیدرولیک برای هر سیستم هیدرولیک مهم است. برخی از دلایل مهم کندی پمپ، به غیر از آنچه در بالا ذکر کردیم، عبارتند از: سطح روغن پایین، ویسکوزیته کم روغن، گیر کردن اجزای داخلی و غیره.

راه حل برای حل مشکلات مربوط به سیال هیدرولیک و جایگزینی روغن هیدرولیک، پر کردن آن به میزان لازم است. گیر کردن اجزای داخلی (پیستون/ سوپاپ) باعث ایجاد مشکل در حرکت می شود. این امر می تواند در نتیجه خوردگی، سیالات بسیار چسبناک و  آلاینده ها باشد. تعویض اجزای داخلی، یکی از اصلی ترین اقدامات برای تعمیر پمپ هیدرولیک است. در بسیاری از موارد، یک قطعه خراب، باعث نارسایی کل سیستم می شود.

تعمیر پمپ به صورت تخصصی
تعمیر پمپ به صورت تخصصی

سخن پایانی

بیشتر نکات ذکر شده در بالا فقط پس از جدا کردن پمپ هیدرولیک قابل اجرا هستند. بازسازی پمپ هیدرولیک شامل افزودن اجزای جدید یا مونتاژ مجدد اجزای موجود است. هر گونه خطا در بازسازی این پمپ هیدرولیک می تواند سیستم را برای همیشه غیرفعال کند. به همین خاطر حتما از توانایی خود برای بازسازی دوباره پمپ پیش از آغاز فرایند تعمیر پمپ هیدرولیک مطمئن شوید. اگر توانایی لازم را ندارید، حتما به سراغ متخصصان و تکنسین های این حوزه بروید.

 

محصولات مرتبط:

مطالب مرتبط:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *