شیر کنترل فشار هیدرولیکی وسیله ای است که برای کنترل جهت، حجم و فشار سیالات در مدارهای هیدرولیک استفاده می شود. بنابراین، به طور گسترده ای در سیستم های هیدرولیک صنعتی مختلف استفاده می شود. این نوع شیر بسته به تنوع مدل های اتصال، اندازه یا محدوده عملکرد آن، طبقه بندی های مختلفی دارد که تجارت صنعت امید آریا یکی از بهترین کارخانه های عرضه کننده انواع محصولات هیدرولیکی که در زمینه سیستم های هیدرولیک توسط متخصصان حرفه ای خود به شما مشاوره می دهد، به معرفی انواع شیر کنترل فشار هیدرولیکی می پردازد و ویژگی ها و نحوه عملکرد هریک را بیان می کند.

انواع شیر کنترل هیدرولیکی
انواع شیر کنترل هیدرولیکی

انواع شیر کنترل فشار هیدرولیکی

  • شیر فشار شکن ( Pressure Relief Valve )
  • شیر کاهنده فشار ( Pressure Reducing Valve )
  • شیر ترکیبی ( Pressure Sequence Valve )
  • شیر برداشتن فشار ( Pressure Unloading Valve )
  • شیر متعادل کننده فشار ( Counterbalance Valve )

معرفی شیر فشار شکن ( Pressure Relief Valve )

شیر فشار شکن، یک نوع شیر ایمنی است که به یک سیستم تحت فشار در زمانی که مشکلی برای آن به وجود می آید که آن مشکل منجر به افزایش فشار خطرناک می شود، کمک می کند.  شیر فشار شکن یک مکانیسم ضروری برای ایمنی سیستم های تحت فشار چه برای مایعات یا گازها است. وجود این شیر به این معنی است که این سیستم ها قابلیت نصب در مکان های مختلف را دارا بوده و کارایی بسیار بالایی دارند.  بنابراین می توان گفت که شیر فشار شکن مستقیماً با ایمنی سیستم های تحت فشار مرتبط است.

شیر فشارشکن به عنوان یک خروجی جایگزین برای فشار عمل می کند و از فراتر رفتن آن از سطوح بسیار بالا و جلوگیری از وقوع حوادث جلوگیری می کند. این شیر ها در دو نوع قابل تنظیم و غیر قابل تنظیم عرضه می شوند تا زمانی که یک سیستم تحت فشار به فشار معینی یا دمای خاصی می رسد باز می شوند و از رسیدن این سیستم به سطوحی که ناخواسته یا خطرناک تلقی می شوند، جلوگیری می کند.

اجزای یک شیر کاهنده فشار
اجزای یک شیر کاهنده فشار

شیر کاهنده فشار(Pressure Reducing Valve)

شیرهای کاهنده فشار که اغلب به آنها تنظیم کننده فشار نیز گفته می شود، دستگاه هایی هستند که جریان یک مایع یا گاز را کنترل می کنند و به طور خودکار جریان را یکی یکی تنظیم می کنند تا زمانی که به یک سطح فشار معین برسد. آنها در تجهیزات مختلف در صنایع مختلف استفاده می شوند.  شیر کاهنده در تمام سیستم های هیدرولیک که فشار بیش از 80 psi (5.62 کیلوگرم بر سانتی متر) می باشد، الزامی است. شیرهای کاهش فشار به دلیل ساختار و عملکرد متفاوت هستند.

دریچه های کاهش فشار ثابت در این نمونه شیر، مقدار ثابت کاهش فشار را بدون در نظر گرفتن فشار مدار اصلی، تامین می کنند. به طور مثال، اگر برای کاهش فشار 250 psi، دریچه ای در نظر گرفته شود، در صورتی که فشار اصلی 2750 psi باشد، کاهش فشار آن به میزان 2500 psi می باشد.

عملکرد منحصر به فرد شیر ترکیبی
عملکرد منحصر به فرد شیر ترکیبی

آشنایی با شیر ترکیبی (Pressure Sequence Valve)

شیر ترکیبی یک شیر فشاری بوده که به گونه ای طراحی شده است که با رسیدن به فشار تنظیم شده باز شود و مسیر جریان متناوب و متوالی را به مدار اولیه ارائه دهد. شیرهای ترکیبی توالی عملیات بین دو سیلندر  مختلف را مدیریت می کنند و به یک سیلندر اجازه می دهند سیلندر دیگری را به طور خودکار فعال کند. شیرهای ترکیبی در واقع شبیه به شیرهای فشار شکن هستند زیرا هر دو بر اساس تغییرات فشار عمل می کنند. تفاوت این است که پس از رسیدن به سطح فشار تنظیم شده، شیرهای ترکیبی دارای یک محرک هستند که محیط را به قسمت دیگری از سیستم هدایت می کند تا دستور بعدی را در ترتیب برنامه ریزی شده اجرا کند.

یک نوع شیر برداشتن فشار
یک نوع شیر برداشتن فشار

شیر برداشتن فشار (Pressure Unloading Valve)

این شیر نوع خاصی از شیر اطمینان است که برای محافظت در برابر تخریب هایی که در صورت فشار بیش از حد در سیستم ها رخ می دهد، نصب می شود. هنگامی که فشار تنظیم شده بیش از حد مجاز باشد، شیر برداشتن فشار به طور خودکار باز می شود.  این شیرها برای کارکرد پمپ ها با حداقل بار در مدارهای انباشته یا در مدارهای پمپ بالا و پایین استفاده می شوند. زمانی که فشار سیستم به یک فشار حداکثر تنظیم شده می رسد، این شیر کمک می کند تا پمپ را با فشار کم به مخزن منحرف کند، بنابراین، پمپ به طور خودکار تخلیه می شود. هنگامی که فشار کاهش می یابد، شیر، پمپ را به سیستم هیدرولیک هدایت می کند.

اجزای کاربردی شیر متعادل کننده فشار
اجزای کاربردی شیر متعادل کننده فشار

شیر متعادل کننده فشار ( Counterbalance Valve )

شیر متعادل کننده فشار در سیستم های هیدرولیک که با بار اضافی (فرار) یا معلق کار می کنند استفاده می شوند. آنها برای ایجاد فشار برگشتی در خط برگشت محرک طراحی شده اند تا از، از دست دادن کنترل بر بار جلوگیری کنند. برای درک نحوه اعمال شیر تعادل، مهم است که بدانیم چگونه کار می کنند. دریچه های متعادل کننده فشار، زمانی که بین یک کنترل جهت و سر یا انتهای میله یک سیلندر قرار می گیرند، نقش مهمی در کنترل ایمن یک محرک ایفا می کنند. سوپاپ های شیر متعادل کننده از رانش ناخواسته به پایین سیلندر جلوگیری می کنند.

یک شیر متعادل کننده فشار را می توان به راحتی به عنوان یک شیر کمکی با کنترل جریان آزاد توصیف کرد که کنترل جریان از سیلندر را فراهم می کند. این شیر زمانی باز می شود که نیروی ترکیبی ایجاد شده توسط فشار پورت و فشار ناشی از بار بیشتر شود. دریچه به طور مداوم جریان را اندازه گیری می کند و فشار را کنترل می کند. اگر بار شروع به فرار کند یا علائم ناپایداری نشان دهد، فشار در سیلندر کاهش می یابد و باعث می شود که شیر، جریان خروجی از محرک را محدود کرده و از فرار بار جلوگیری کند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *