پمپ هیدرولیک از اصلی ترین قسمت های هر سیستم هیدرولیکی شناخته می شود. عدم وجود یک پمپ هیدرولیک در سیستم مذکور، موجب ایجاد اختلال در روند فعالیت سیستم و در آخر از کار افتادن تمام اجزای سیستم هیدرولیکی خواهد شد.

وظیفه پمپ های هیدرولیک تولید و به جریان انداختن مایع مورد نظر است.

پمپ های هیدرولیک دارای انواع مختلفی هستند، که دو دسته اصلی آن ها شامل موارد زیر می باشند.

  • پمپ هیدرولیک برقی
  • پمپ هیدرولیک دستی

در ادامه ی مقاله به معرفی و بررسی پمپ هیدرولیک برقی می پردازیم.

معرفی پمپ هیدرولیک برقی

پمپ هیدرولیک برقی، نقش مبدل را در سیستم هیدرولیکی ایفا می کنند. در واقع عملکرد این پمپ آن است که، تبدیل کننده انرژی الکتریکی به نیروی هیدرولیک می باشد.

منبع تغذیه موتور الکتریکی این محصول، جریان های (dc)یا(ac)است. همچنین در این نوع از پمپ ها، شافت درایو به پمپ هیدرولیک متصل می باشد، کاربرد قطعه مذکور تبدیل مایع کم فشار به مایع فشار است.

درواقع واحد قدرت، تامین کننده نیرو مورد نیاز برای انتقال سیال می باشد. پمپ هیدرولیک برقی دارای شبکه های فشار چند مرحله ای است، که به واسطه این شبکه ها مایعات دستگاه های کنترل دما را منتقل می کند.

به طور معمول پمپ هیدرولیک برقی با استفاده از اصل جابجایی مثبت و توسط حفره های انبساطی و انقباضی، مایع تحت فشار را تولید خواهد کرد.

ویژگی های مکانیکی پمپ هیدرولیک برقی را نوع پروژه ای که در آن از پمپ استفاده می شود، تعیین می کند. علاوه بر نکته مذکور، از فاکتورهای مهمی که موثر بر واحد های هیدرولکی هستند، می توان به گنجایش برق، ظرفیت مخزن و محدودیت فشار اشاره کرد.

نمایی از پمپ هیدرولیک برقی
نمایی از پمپ هیدرولیک برقی

پمپ هیدرولیک برقی دارای انواع مختلفی هستند، که در ادامه به معرفی آن ها خواهیم پرداخت.

انواع پمپ های هیدرولیک برقی

  • پمپ دنده ای:

این نوع از پمپ ها جزء پمپ های جابجایی مثبت هستند. در این پمپ ها به واسطه چرخش های مکرر چرخ دنده ها، ماده سیال جابجا می شود.

به طور معمول این دسته از پمپ ها دارای قدرت مکش بسیار بالایی هستند. از ویژگی های بارز این نوع از پمپ، قابلیت پمپاژ سیالات با ویسکوزیته زیاد، متوسط و کم است.

نمونه ای از یک پمپ هیدرولیک دنده ای
نمونه ای از یک پمپ هیدرولیک دنده ای
  • پمپ چرخشی پره ای

این پمپ از دو قسمت اصلی بدنه و روتور تشکیل شده است. تمامی پره ها به صورت شعاعی داخل شیارها حرکت می کنند،  لازم ذکر است: تمامی این شیارها بر روی روتور تعبیه می شوند.

روتور توسط یک محور به محرک اصلی که الکتروموتور یا موتور احتراق داخلی است متصل می شود و به همراه حرکت آن نیز، می چرخد.

البته در نوعی از  پمپ های پره ای روتور در خارج از مرکز و در داخل پوسته قرار داده می شود.

نمونه ای از پمپ هیدرولیک برقی چرخشی
نمونه ای از پمپ هیدرولیک برقی چرخشی
  • پمپ پیستونی محوری و شعاعی

طراحی ساختار پمپ های پیستونی به صورت دورانی است. به همین علت دارای مقدار زیادی سیلندر و پیستون می باشند. پیستون ها داخل سیلندر تعبیه می شوند و در داخل آن ها حرکت رفت و برگشتی انجام می دهند.

در نتیجه روغن و ماده سیال به داخل سیلندر هدایت شده و در آخر به داخل سیستم هیدرولیک پمپ می شوند.

یک نوع از پمپ هیدرولیک پیستونی ثابت
یک نوع از پمپ هیدرولیک پیستونی ثابت

مقایسه پمپ هیدرولیک دستی با پمپ هیدرولیک برقی

جهت تکمیل اطلاعات فوق، قابل ذکر است: پمپ های هیدرولیک دستی به صورت مستقیم، انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیک تبدیل خواهند کرد.

جزء اصلی تشکیل دهنده این پمپ ها، اهرمی برای پیستون داخلی است. پمپ های دستی برای فشارهای سطح بالا ایده آل هستند. این نوع پمپ معمولا در تست سوئیچ فشار قابل استفاده می باشد.

هر دو نوع پمپ های معرفی شده، به کاربر امکان می دهد تا برای کارکردن یک سیلندر یا ابزار هیدرولیکی فشار ایجاد کنند. البته باید گفت: پمپ هیدرولیک برقی در مقابل پمپ‌های هیدرولیک دستی از اتلاف انرژی بسیار کمتری برخوردار هستند. همچنین پمپ هیدرولیک برقی دارای توان و بازده بسیار بالاتری می باشد.

با این حال پمپ‌های هیدرولیک دستی برای مناطقی که دسترسی به برق دشوار است، بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. البته در مکان هایی که امکان دارد جرقه های الکتریکی خطرآفرین باشند استفاده از این نوع پمپ ها پیشنهاد می شود.

 

مطالب مرتبط:

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *