شیرهای برقی عناصری کاربردی در سیالات هستند. وظایف آنها توزیع یا مخلوط کردن مایعات، خاموش کردن و رها سازی آنها می باشد. این شیرها در بسیاری از زمینه ها به شکلی کاربردی مورد استفاده قرار می گیرند. شیرهای برقی قابلیت های اطمینان بالا، سوئیچینگ سریع و ایمن، قدرت کنترل کم، عمر طولانی، سازگاری متوسط خوب مواد مورد استفاده و طراحی فشرده را ارائه می دهند.

شیرهای برقی از دو بخش بدنه و بوبین شیر برقی تشکیل شده اند. بوبین یک آهنربای مغناطیسی است که به کمک آن جریان سیال تنظیم و کنترل می شود. در واقع بوبین بازده و توان شیر برقی را بالا برده و منجر به عملکرد بهتر آن می شود. ما در این مقاله عامل عملکرد بهتر شیرهای برقی را بررسی خواهیم کرد.

معرفی شیر برقی

شیر برقی به مهندسان این امکان را می دهند که به طور مستقل و از راه دور جریان سیال را در یک سیستم کنترل کنند. این سیال می تواند مایع یا گاز باشد. به عنوان مثال آب، هوا، گاز طبیعی، نفت، بخار و … .

سیم پیچ برقی برای راه اندازی شیر، از عبور جریان الکتریکی در آن استفاده می کند. این عبور جریان باعث می شود میدان الکترومغناطیسی ایجاد شده و شیر عملکرد مناسبی داشته باشد. این بدان معنی است که اگر سیم پیچ برقی به یک کنترلر متصل باشد، می تواند آن را به طور مستقل و از راه دور توسط یک کامپیوتر بدون نیاز به مهندسان هدایت کرد و عملکرد مطلوب را از آن انتظار داشت. این ویژگی به سیستم ها اجازه می دهد تا بسیار کارآمدتر و ایمن تر کار کنند.

نمایی از یک شیر برقی
نمایی از یک شیر برقی

معرفی بوبین‌شیر برقی و نحوه ی عملکرد آن

هدف اصلی بوبین های شیر برقی تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی مکانیکی برای تامین حرکت خطی است. ساختار یک بوبین شیر برقی شامل سیم پیچی است که به دور پیستونی ساخته شده از فلز فرومغناطیسی پیچیده شده است. این سیم پیچ ها در زمان اتصال جریان الکتریسیته به خاصیت مغناطیسی مجهز می شوند. در واقع آنها به یک آهنربای مغناطیسی تبدیل خواهند شد.

برای جلوگیری از عبور هر گونه سیال، در داخل شیر برقی یک سد از جنس آهن طراحی شده که به وسیله ساخت میدان مغناطیسی، تیغه مرکزی را به بالا می کشد و باعث عدم عبور یا عبور سیالات خواهد شد.

تصویری از یک بوبین شیر برقی
تصویری از یک بوبین شیر برقی

اجزای بوبین های شیر برقی

اجزای این بوبین ها عبارتند از:

  • بدنه: بدنه این محصول از فولاد ساخته شده و در برابر گرد و غبار و آب از آن محافظت می کند.
  • سیم پیچ: هر چقدر تعداد دورهای سیم پیچ برقی بیشتر باشد، جریان الکترومغناطیسی تولید شده قوی تر است.
  • سمبه: این قطعه گردش سیال در شیرهای برقی را قطع و وصل می کند.
  • فنر: این قطعه سمبه را به جایگاه اولیه خودش برمی گرداند. البته هنگامی که بوبین از حالت مغناطیسی خارج می شود.
نمایی از بوبین سوکت دار شیر برقی
نمایی از بوبین سوکت دار شیر برقی

ویژگی بوبین های شیر برقی

  • قسمت الکترونیکی شیر برقی می باشد.
  • اگر شیر برقی بسوزد یا خراب شود، با تعویض بوبین های شیر برقی می توان مشکل را برطرف کرد. قیمت بوبین شیر برقی مقرون به صرفه است.
  • اندازه شفت و ولتاژ مورد نیاز در زمان خرید بسیار مهم است. برای مثال مدل پنوماتیک ایرتک این محصول می تواند با ولتاژ ۲۲۰ کار کند و اندازه شفت آن ۹ میلی متر است. به این محصول بوبین شیر برقی 220 نیز می گویند.
  • طبقه بندی دمایی این محصول کلاس B می باشد.
  • زمان راه اندازی آن کمتر از 0.05 ثانیه است.
  • کلاس محافظتی این محصول IP65 می باشد.

قیمت و خرید بوبین‌های شیر برقی

قیمت این بوبین ها به مدل آنها، ولتاژ و اندازه شفتی که دارند بستگی خواهد داشت. بوبین ها دو نوع سر هم و جدا دارند که مدل آنها در قیمتشان تاثیر گذار است. قیمت این بوبین ها از ۹۰ هزار تومان آغاز می شود. برای اطلاع از آخرین قیمت های بوبین شیر برقی و خرید آن با بهترین کیفیت و معقول ترین قیمت می توانید با ما تماس بگیرید تا در اسرع وقت این بوبین را به دست شما برسانیم.

بوبین ها به راحتی حجم زیادی از هزینه های شما را کم می کنند، چرا که در صورت سوختن شیر برقی نیازی نیست شیر برقی را کاملا عوض کنید. فقط کافی است بوبین جدیدی برای آن تهیه کنید. فرآیند نصب بوبین ها بسیار حائز اهمیت است که می توانید در نصب آنها نیز از ما کمک بگیرید.

محصولات مرتبط:

شیر پروپرشنال

شیر های جهت دهنده

مقالات مرتبط:

این سه نشانه خرابی سیستم های هیدرولیکی را جدی بگیرید

کاربرد شیر پروپرشنال به عنوان نوعی شیر هیدرولیک در صنعت

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *