پمپ پیستون از گران قیمت ترین پمپ های تولید شده محسوب می شود و خرید مجدد آن می تواند هزینه های سنگینی را تحمیل کند، بنابراین بهترین راه نگهداری درست و تعمیرات به موقع است. بر همین اساس سعی کردیم در این مقاله شما را با موارد مهم در زمینه تعمیر پمپ پیستونی آشنا کنیم.
تعمیر پمپ پیستونی به صورت حرفه ای
در اولین مرحله پیش از انجام هر کاری لازم است چک لیست های مربوط به سرویس و نگهداری دستگاه را به دقت بررسی کنید زیرا احتمال دارد مشکل به دلیل شرایط نامناسب نگهداری یا تعمیراتی که در گذشته روی آن انجام شده، ایجاد شده باشد. استفاده نادرست از این وسیله در کارخانه ها باعث می شود دچار خرابی زود هنگام شوند.
ایرادات پمپ، خود را با علائمی همچون داغ شدن، ایجاد شکستگی در پیستون ها و سواش پلیت همچنین پاره شدن پمپ نشان می دهند.
نکات گفته شده نشان می دهد تعمیر پمپ پیستونی موضوعی مهم محسوب می شود بنابراین تا انتهای متن با ما همراه باشید.

قطعات مهم برای تعمیر پمپ های پیستونی
در زمینه تعمیر پمپ پیستونی قطعاتی مانند بلوکه سیلندر (روتور)، پیستون، سواش پلیت یا صفحه زاویه گیر همچنین شفت بیشترین میزان آسیب دیدگی را دارند و نسب به سایر قطعات بیشتر به تعمیر نیاز پیدا می کنند.
روتاری گروپ چیست؟ این اصطلاح به مجموعه 4 قطعه پمپ پیستونی شامل: روتور، پیستون، پیستون گیر و سواش پلیت در کنار هم گفته می شود.
نکته: در صورتی که تکنسین سلامت سیستم و سایر اجزای آن را تایید کرد متوجه می شویم که ایراد از پمپ است، پس تمام قطعات آن باید توسط فرد با صلاحیت بررسی و در صورت لزوم تعمیر یا تعویض شود.
عیب های احتمالی پمپ که ممکن است با آن مواجه شوید
در این قسمت به تعدادی از عیب های مهم که به ما در زمینه شناخت و تعمیر پمپ پیستونی کمک می کند همچنین علت به وجود آمدن هر یک از آن ها اشاره می کنیم.

- نچرخیدن پمپ: مشکل داشتن یاتاقان ها یا موتور محرک، ایجاد شکستگی در اجزای درون پمپ.
- وجود نداشتن فشار در قسمت خروجی پمپ: اشتباه نصب کردن پمپ، رخ دادن شکستگی در قطعات داخل پمپ، ایجاد مشکل در تیغه های درون شیار، دوران پمپ در جهت اشتباه.
- فشار کم در قسمت خروجی پمپ: از بین رفتن یا کم بودن بار مقاوم، نصب اشتباه، خراب شدن قطعات به علت کار کردن خشک، ایجاد ساییدگی در قطعات داخلی.
- نبود دبی در قسمت خروجی پمپ: خراب شدن پمپ به صورت کامل، ایجاد مشکل در محرک پمپ، بر عکس بودن جهت دوران پمپ، نصب اشتباه، بالا بودن فشار در قسمت ورودی، به وجود آمدن شکستگی در اجزای داخلی.
- دبی پایین در قسمت خروجی پمپ: به وجود آمدن ساییدگی در قسمت داخلی، متصل شدن خط فشار به ورودی پمپ، ایجاد شدن گلوگاه در خروجی یا ورودی پمپ، تنظیم کردن دبی برای مقادیر پایین، خراب شدن مکانیزم خط فرمان.
- نشتی پمپ: شل شدگی پیچ ها در قسمت پوسته پمپ، مناسب نبودن آب بند استاتیکی برای سیال پمپ، ایجاد ساییدگی در آب بندها، خراب شدن یاتاقان به دلیل ساییدگی آب بندها، اشتباه در نصب آب بند، ایجاد خوردگی در محور، بسته شدن مجاری خروج، ترک خوردگی پوسته، نصب اشتباه فلنج.
- مشکل داشتن یاتاقان: به دلیل ساییدگی، نصب اشتباه، نیرو روی کوپلینگ.

نکات مهم در مورد سرویس و نگهداری پمپ
تا اینجای متن با تعمیر پمپ پیستونی آشنا شدیم، در این قسمت در مورد نگهداری بهتر این وسیله نکاتی ارائه خواهیم کرد.
- روغن کاری به موقع و درست
- زیر نظر داشتن عواملی مانند ترک خوردن، وجود اشکال و یا شکستن شلنگ ها
- زیر نظر داشتن هر گونه نشتی در آب بندها، شیرها و اتصالات آن ها
- دقت در سالم بودن تمام فیلترها در قسمت رفت و برگشت و عوض کردن آن در صورت لزوم
نکته مهم:
در صورتی که قصد داشتید هر قطعه ای را تعویض کنید ابتدا از تمیز بودن آن مطمئن شوید تا باعث ورود آلودگی به پمپ نشوید.
دقت کنید که روغن هیدرولیک را باید به صورت دوره ای تعویض نمایید زیرا در گذشت زمان خاصیت و کارایی خود را از دست می دهد.
ویژگی های روغن هیدرولیک
این روغن باید ویسکوزیته لازم را داشته باشد تا در عملیات های هیدرولیک بتواند به خوبی عمل کند. سیال هیدرولیکی باید در زمان تعویض و تعمیر قطعات مانند پیستون، روتور و سواش پلیت، عوض شود تا آلودگی های ایجاد شده در اثر آن حذف شود.
سخن پایانی
در این متن با تعمیر پمپ پیستونی و قطعات آن آشنا شدیم. با توجه به اینکه نگهداری و تعمیر این وسیله نسبت به خرید منطقی تر و به صرفه تر است، امیدواریم مطالب گفته شده مفید واقع گردد.
محصولات مرتبط:
مقالات مرتبط:
بدون دیدگاه