همانطور که می دانید، آسانسور یک وسیله جدید و به روز است که در دهه های اخیر توسط انسان ها اختراع گشته و امروزه مورد استفاده تمامی مردم قرار می گیرد. آسانسور، افراد را برای بالا رفتن و پایین آمدن در محیط های مختلف مثل ساختمان ها یاری می کند. این وسیله برای کاربرد مطلوب خود از اجزا و قسمت های مختلفی تشکیل می شود. از نمونه قسمت های مهم این دستگاه می توان به شیر برقی آسانسور هیدرولیک  اشاره داشت.

خرید شیر برقی آسانسور
خرید شیر برقی آسانسور

نکاتی که باید در رابطه با  شیر برقی آسانسور هیدرولیک بدانید

شیر برقی آسانسور هیدرولیک شیری است که با استفاده از نیروی الکتریکی شروع به کار می کند. وظیفه آن، تنظیم مقدار جریان سیال در سیستم هیدرولیک و قطع و وصل کردن نیرو است. شیر برقی آسانسور هیدرولیک دارای انواع مختلفی هستند که برخی از آن ها تنها در یک سمت دارای بوبین بوده و بعضی در دو طرف نیز از بوبین برخوردار هستند.

سوکت شیر برقی نیز گاهی در بیرون و گاهی درون آن قرار داشته و برخی اوقات مدل سیمی را به خود اختصاص می دهد. اگر بخواهیم طریقه عملکرد این شیر را برای شما توصیف کنیم باید بگوییم که فرمان الکتریکی با استفاده از سوکت به بوبین انتقال پیدا می ‌کند. داخل محفظه شیر یک عدد spool وجود دارد که در دو طرف آن دو فنر و دو واشر مشاهده می شود که با تاثیر تحرک الکتریکی حالت آن تغییر یافته و با توجه به وضعیت موجود موجب جریان یا قطع جریان روغن می شود.

انواع شیر برقی آسانسور هیدرولیک

شیر برقی های آسانسور دارای انواع و مدل های مختلفی هستند. مشخصات شیر برقی آسانسور هیدرولیک از پرمصرف ترین شیر های برقی در صنایع فولاد، خطوط ساخت ماشین آلات، خودرو سازی و… به شمار می رود که با انواع مختلف در دسترس افراد می باشد.

نمونه های زیر انواع شیر برقی آسانسور هیدرولیک هستند.

  • شیر برقی هیدرولیک برای کنترل جهت
  • شیر برقی هیدرولیک توزیع کننده و پیلوت دار
  • شیر برقی هیدرولیک کنترل فشار
  • شیر فشار شکن هیدرولیک

مراحل تنظیم شیر برقی آسانسور هیدرولیک

برای تنظیم شیر برقی آسانسور باید 10 مرحله را پشت سر بگذارید که در ادامه آنها را شرح می دهیم.

مرحله 1: بای پس اولیه

پس از اینکه بالابر به سمت بالا شروع به حرکت می کند فشار روغنی که به جریان می افتد بالا است و باید توسط پیچ مربوط به بای پس روغن، شیر را تنظیم کنیم که مدت زمان مناسبی برای تعدیل فشار در نظر گرفته شود.

مرحله 2: تنظیم افزایش شتاب هنگام حرکت در جهت بالا

سپس باید شتاب بالابر را هنگام شروع حرکت به سمت بالا تنظیم کنیم، این کار توسط پیچ مربوط به افزایش سرعت در جهت بالا انجام می شود.

مرحله 3: تنظیم کاهش سرعت هنگام توقف در جهت بالا

در این مرحله باید نحوه کاهش سرعت بالابر را هنگام توقف حرکت به سمت بالا تنظیم کنیم، این کار توسط پیچ مربوط به کاهش سرعت در جهت بالا انجام می شود.

مرحله 4: تنظیم حرکت آهسته در جهت بالا

برای انکه توقف به نرمی انجام شود باید سرعت آهسته بالابر توسط پیچ مربوطه تنظیم شود.

مرحله 5: تنظیم نحوه سرعت ترمز در جهت بالا

در این مرحله باید سرعت توقف کامل را توسط پیچ مربوطه تنظیم کنید

مرحله 6: تنظیم افزایش شتاب هنگام حرکت در جهت پایین

سپس باید شتاب بالابر را هنگام شروع حرکت به سمت پایین تنظیم کنیم، این کار توسط پیچ مربوط به افزایش سرعت در جهت پایین انجام می شود.

مرحله 7: تنظیم سرعت هنگام حرکت در جهت پایین

در این مرحله باید میزان سرعت بالابر را هنگام حرکت به سمت پایین تنظیم کنیم، این کار توسط پیچ مربوط به تنظیم سرعت حرکت در جهت پایین انجام می شود.

مرحله 8 : تنظیم کاهش سرعت قبل از توقف در جهت پایین

در این مرحله باید نحوه کاهش سرعت قبل از توقف در جهت پایین را تنظیم کنید

مرحله 9: تنظیم نحوه سرعت ترمز در جهت پایین

در این مرحله باید سرعت توقف کامل را توسط پیچ مربوطه تنظیم کنید

مرحله 10: تنظیم مربوط به فشار شکن

در این مرحله باید حداکثر فشار قابل تحمل را تنظیم کنید که در صورت افزایش فشار بیش از حد مجاز، فشار شکن وارد عمل شود.

آموزش تنظیم شیر برقی آسانسور
آموزش تنظیم شیر برقی آسانسور

جمع بندی

همانطور که گفتیم آسانسور امروزه یک دستگاه بالا بر و پایین بر بوده که در میان مردم از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است. هرچه در ساخت و نصب آسانسور دقت بیشتری به خرج دهند، آسانسور همواره از کیفیت مناسب تری برخوردار بوده و همچنین امنیت بیشتری را به خود اختصاص می دهد.

ما در این مطلب به مشخصات  شیر برقی آسانسور هیدرولیک، انواع مختلف آن و نحوه تنظیم این محصول پرداختیم.

از همین جهت بهتر است قبل خرید هریک از اجزای آسانسور اطلاعات کاملی راجع به آن کسب کرده و با توجه به نکات حائز اهمیت دست به خرید نوع مطلوب و مناسبی از آن بزنید. ناگفته نماند که در اکثر مواقع نمایندگی ها دارای پشتیبانی هایی هستند که توسط کارشناسان اداره می شوند. شما می توانید با مراجعه و تماس با این نمایندگی ها با مشاورین ارتباط برقرار کرده و از راهنمایی های مطلوب آن ها بهره مند شوید.

محصولات مرتبط:

شیرهای جهت دهنده

شیرهای فشارشکن

مقالات مرتبط:

پاورپک هیدرولیک چیست؟

ویژگی های کلیدی پمپ هیدرولیک

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *