تنها نکته ای که باعث می شود یک سیستم هیدرولیک زیر بار فشار بالا همچنان درست کار کرده و قابل اعتماد باشد عملکرد صحیح شیر هیدرولیک برقی است. این قسمت از سیستم برای کنترل جهت جریان سیال استفاده شده و با باز و بسته شدن خود باعث قطع و وصل و تغییر جریان آن می شود.
بخش فرمان و یا مرکز کنترل اسمی است که در سیستم های هیدرولیک بر روی شیر هیدرولیک گذاشته اند و به همین دلیل است که عملکرد صحیح و بدون عیب و نقص آن از اهمیت بالایی برخوردار است. ما نیز در ادامه مطلب سعی می کنیم تا توضیحات کاملی را در مورد این قطعه ارائه کنیم، پس با ما همراه باشید تا با انواع شیر برقی موجود در بازار و کارکرد آن بیشتر آشنا شوید.
چرا از شیرهای هیدرولیک برقی استفاده می کنیم؟
می دانیم که شیرهای هیدرولیک به دو نوع دستی و برقی تقسیم می شوند. در سیستم هایی که تعداد شیر هیدرولیک بالا بوده و قصد داریم تا از راه دور آنها را کنترل کنیم، مجبوریم از شیر برقی استفاده کنیم. این شیرها عملکرد سریع تری داشته و مدیریت سیستم را بسیار راحت می کنند.
آشنایی با طرز کار شیر هیدرولیک، عملکرد پایه در تمام انواع موجود
شیر هیدرولیک برقی را می توان به دو بخش اصلی اسپول و بویین تقسیم کرد. اسپول در واقع هسته مرکزی شیر است که با جابجایی خود، باعث باز و بسته شدن دریچه های شیر شده و عبور جریان سیال را کنترل می کند.
بویین یا سلونوئید نیز بخش دیگر شیربرقی است که وظیفه جابجایی اسپول را بر عهده دارد. بویین این کار را با ایجاد نیروی مغناطیسی انجام می دهد به طوریکه با وصل شدن جریان برق، یک سیم پیچ میدان مغناطیسی را القا کرده و نیروی حاصل از آن باعث جذب اسپول می شود.

مدلهای مختلف شیر برقی و کارکرد منحصر به فرد هر یک
شیر هیدرولیک برقی از نظر کارکرد به سه دسته اصلی تقسیم می شود. اولین دسته شیر کنترل جهت است که برای کنترل سیال مورد استفاده قرار می گیرند. این شیرها با باز و بسته کردن مسیر، جهت جریان را مشخص کرده و یا بطور کلی آن را مسدود می کنند.
دسته بعدی شیرهای کنترل فشار است که به نوعی سوپاپ اطمینان سیستم بشمار می روند. این شیر که به آن شیر فشار شکن هم می گویند بار اضافه روی سیستم را تخلیه می کند. از آنجایی که سیستم های هیدرولیک تحت فشار بالایی قرار دارند، هر گونه فشار مضاعف و پیش بینی نشده می تواند باعث آسیب و یا کاهش راندمان سیستم شود. در اینجا است که شیر کنترل فشار وظیفه خود را ایفا کرده و با تخلیه فشار از روی سیستم از آسیب های احتمالی جلوگیری می کند.
دسته آخر نیز شیر کنترل جریان است که عبور سیال از مسیر را کنترل می کند. این شیرها می توانند بسته به میزان نیاز سیستم، جریان سیال و میزان عبور آن در سیستم را کنترل کنند.

چگونهشیرهیدرولیک برقی با کیفیت انتخاب کنیم؟
اگر برای خرید شیر برقی به بازار مراجعه کنید می بینید که مدل های مختلف در بازه های قیمتی متنوع وجود دارد. این که چه مدلی را انتخاب می کنید در اولین وهله به نیاز سیستم بستگی دارد، اما در مورد تنوع برندهای موجود در بازار نیاز است تا کمی بیشتر تحقیق کنید.
در مورد برند های شیر هیدرولیک شرکت های متعددی هستند که سال هاست محصولات خود را عرضه می کنند و یه نوعی کیفیتشان تضمین شده است. برندهایی مانند Aeroquip، دیپلمات، رکسروت، Allenair و EIN که محصولاتشان طول عمر و کیفیت بالایی دارد. نکته ای که باید به آن توجه کنید این است که مدل های فیک این برندها نیز در بازار موجود است. این محصولات با قیمت پایین تر عرضه شده و باعث گمراهی خریداران می شوند. لذا در هنگام خرید از اعتبار فروشنده و محصول اطمینان حاصل کنید.

نحوه تعمیر شیرهیدرولیک
اگر شیر برقی که تهیه کردید از برند معتبری باشد، می توانید تا مدت زمان زیادی از کارکرد صحیح آن اطمینان داشته باشید. اما در هر صورت هر وسیله ای طول عمر مشخص داشته و بالاخره نیاز به تعمیر و یا تعویض پیدا می کند.
در مورد شیر هیدرولیک برقی معمولا قسمت اسپول است که دچار مشکل می شود، بطوریکه نشتی پیدا کرده و دیگر نمی تواند بطور کامل جریان را قطع و وصل کند. خوشبختانه این قطعه قابل تعویض است و اکثر شرکت های ارایه دهنده محصول، خدمات جانبی نیز در این مورد ارایه می دهند.
محصولات مرتبط:
- کاربرد شیر پروپرشنال به عنوان نوعی شیر هیدرولیک در صنعت
- پمپ هیدرولیک پیستونی از اصلی ترین قطعات در سیستم هیدرولیک
مقالات مرتبط:
بدون دیدگاه