به طور کلی شیر پروپرشنال نوعی شیر هیدرولیک به حساب آمده و با بهره گیری از یک یا چند مدار کنترلی الکترونیک کار می کند. این نوع شیر دارای قابلیت کنترل میزان فشار سیالات هیدرولیک به صورت دقیق بوده و به منظور پاسخ به سیگنال های کنترل جریان به همراه فشار سیالات طراحی می شود. از طرفی این نوع شیر هیدرولیک با توجه به کیفیت بالا و کنترل دقیق، از قیمت بسیار بالایی نیز برخوردار می باشد.

نحوه عملکرد شیرهای پروپرشنال
نحوه عملکرد شیرهای پروپرشنال

انواع شیرهای پروپرشنال

  1. شیر کنترل جهت جریان: این مدل شیر پروپرشنال در حقیقت به منظور باز یا بسته کردن انواع مسیرهای مختلف سیالات و اعمال نیرو مورد استفاده قرار می گیرند.
  2. شیر کنترل دبی جریان: شیرهای کنترل دبی جهت کنترل میزان حجم مایع هیدرولیک داخل سیستم و تغییر دبی سیالات طراحی می شوند.
  3. شیر کنترل فشار جریان: شیرهای کنترل فشار جهت محافظت از سیستم شیر هیدرولیک مقابل افزایش یا کاهش میزان فشار دستگاه مورد استفاده قرار می گیرد. همچنین از این نوع شیرها اغلب برای مواقعی که میزان فشار جریان باید در شرایط متغیر ثابت باشد، استفاده می شود. از طرفی شیر پروپرشنال کنترل فشار، کاربرد بسزایی در صنایع نظامی، خودرو و هدایت انواع ماشین ها دارد.
کاربرد شیر پروپرشنال در صنایع مختلف
کاربرد شیر پروپرشنال در صنایع مختلف

کارکرد انواع شیرهای پروپرشنال

استفاده از شیرهای پروپرشنال در حقیقت برای مواردی که فشار و جریان سیستم متغیر بوده و میزان دبی و فشار دستگاه مشخص نباشد، گزینه مناسبی است. همچنین این مدل شیرهای هیدرولیک قابل اطمینان و با کیفیت بوده و مقرون از امکان پاسخ سریع نیز برخوردار می باشند. کنترل مداوم دستگاه به همراه دستیابی سریع به میزان فشار یا جریان ثابت، موجب کاهش زمان در چرخه فرایند سیستم می شود. از طرفی یکی از کاربردهای شیر پروپرشنال، ثابت نگه داشتن میزان فشار مایعات داخل مخازن خروجی است. از طرفی این امر سبب می شود که میزان فشار خروج مایعات داخل، با پایین آمدن سطح سیالات کاهش یابد.

انتخاب شیر پروپرشنال مناسب

– ویژگی قابل کنترل از جمله جریا، فشار و دبی باید به خوبی مورد بررسی قرار گیرد.

– محدوده جریان خروجی دستگاه باید مشخص شود.

– شیر هیدرولیک باید متناسب با دمای کاری احتمالی انتخاب شود.

– هزینه دستگاه باید مطابق با بودجه و نوع شیر مورد نیاز انتخاب شود.

– ابعاد دهانه شیر و نوع سیالات جهت انتقال باید مورد بررسی قرار گیرند.

اجزا تشکیل دهنده شیر پروپرشنال

  1. اسپول: اسپول شیر پروپرشنال در حقیقت قطعه ای فلزی و استوانه ای شکل بوده و به شکل خطی داخل شیر هیدرولیک حرکت می کند.
  2. سلونوئید: سلونوئید وظیفه ایجاد میدان مغناطیسی توسط جریان الکتریکی را بر عهده داشته و دارای حرکت خطی داخل مغزی می باشد. همچنین این قطعه به باز یا بسته کردن مسیر عبوری سیالات نیز کمک می کند.

کلام آخر

بنابراین شیر پروپرشنال یکی از پرکاربردترین شیرهای هیدرولیک بوده و شدت جریان آن تحت فرمان نوعی سیستم الکتریکی می باشد. این مدل شیر هیدرولیک دارای انواع گوناگونی بوده و هر کدام وظیفه کنترل فشار، دبی و جریان را داخل مخازن سیالات بر عهده دارند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *