برای آنکه انرژی مکانیکی به فشار و جریان تبدیل شود به وسیله ای نیاز است که این تبدیل را انجام داده و انرژی سیال تولید شود. بدین منظور از پمپ های مخصوص استفاده می شود که پمپ های هیدرولیکی نامیده می شوند. اهمیت حضور پمپهای هیدرولیکی در مدارهای الکتریکی این است که پمپ های هیدرولیکی به عنوان مرکز سیستم عمل می کنند و اجزای دیگر بدون حضور پمپ هیدرولیکی از کار خواهند افتاد.
حال که با ماهیت پمپ هایهیدرولیکی آشنا شدیم می خواهیم طرز کار پمپهای هیدرولیکی در یک سیستم را بررسی کنیم و سپس با انواع آن آشنا شویم. همراه ما باشید تا اطلاعات خوبی در این زمینه کسب کنید.
طرز کار پمپ هیدرولیکی
بسته به اینکه موتور به کار رفته در یک سیستم از چه نوعی است الکتریکی یا احتراقی و یا غیره، پمپهای هیدرولیکی انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل می کنند. در واقع بر اثر خلا به وجود آمده یک فشار اتمسفری درست می شود تا سیال به طرف مجرای ورودی حرکت کرده و در نهایت به سایر قسمت ها برسد تا این انرژی هیدرولیکی به انرژی مکانیکی تبدیل شود. پس اینطور که به نظر می رسد ایجاد یک جریان انرژی در سیستم ها بر عهده پمپهای هیدرولیکی است.
انواع پمپ های هیدرولیکی

پمپ هایهیدرولیکی بسته به کاربردشان در مصارف صنعتی و یا خانگی به دو دسته تقسیم می شوند. یک دسته از پمپ های الکتریکی تک چرخشی هستند و دسته دیگر دو چرخشی را شامل می شوند. پمپهای تک چرخشی تنها می توانند در یک جهت چرخش داشته باشند اما پمپ های دو چرخشی این توانایی را دارند که در هر جهتی بچرخند. در نوع دیگری از دسته بندی، پمپهای هیدرولیکی را به پمپ های هیدرولیکی خانگی و پمپهای هیدرولیکی صنعتی دسته بندی می کنند.
پمپ های هیدرولیکی صنعتی تحمل فشار تا 1000 پوند بر اینچ را دارند و به سه دسته تقسیم می شوند.
- پمپ هیدرولیکی چرخ دنده ای
- پمپ هیدرولیکی پره ای
- پمپ هیدرولیکی پیستونی
برای آنکه بدانید هر کدام از انواع پمپهای هیدرولیکی چه کاربردی دارند در ادامه به بررسی آنها می پردازیم.
پمپ های هیدرولیکی چرخ دنده ای:
این نوع پمپ های هیدرولیکی به پمپ هایهیدرولیکی دنده ای یا چرخ دنده ای معروف هستند. این نوع پمپ ها ساده ترین نوع پمپها و در عین حال کوچک ترین نوع پمپ های هیدرولیکی هستند. یکی از ایرادات وارده بر این نوع پمپ ها این است که به علت سائیدگی بازدهی پایینی دارند و در نتیجه هزینه نگهداری و تعمیرات آن ها زیاد است به همین دلیل محبوبیت چندانی ندارند و به چهار دسته تقسیم می شوند.
- پمپهیدرولیکی دنده ای خارجی
- پمپهیدرولیکی دنده ای داخلی
- پمپهیدرولیکی دنده ای رینگی
- پمپهیدرولیکی دنده ای دوک اسکرو
در ادامه با دو نوع محبوب پمپ های هیدرولیکی چرخ دنده ای بیشتر آشنا خواهیم شد.

پمپ هیدرولیکی دنده ای خارجی
اگر به دنبال پمپ هیدرولیکی هستید که قیمت مناسبی داشته باشد و در عین حال مدت زمان بیشتری کاربرد داشته باشد، به بیان دیگر بازدهی خوبی را انتظار دارید این نوع پمپهای هیدرولیکی می توانند گزینه مناسبی باشند. وزن کم این نوع پمپ های هیدرولیکی مزیت دیگری است که دارند.
پمپ هیدرولیکی دنده ای داخلی
اگر کم بودن سر و صدا در محیط کار برایتان اهمیت دارد این نوع پمپهای هیدرولیکی می تواند گزینه بسیار خوبی برای شما باشد. جهت روغن کاری قطعات از این نوع پمپ استفاده می شود. پمپ هیدرولیکی دنده ای داخلی به سه دسته گوشواره ای، ژیروتوری و پیچی دسته بندی می شوند.
پمپهیدرولیکی پره ای:
این نوع پمپها دارای جریان ثابت هستند و سرعت نسبتا بالایی را دارند. به طور میانگین سرعتی معادل 3000 دور در دقیقه دارند. این نوع پمپ ها در ماشین آلات ریخته گری و صنعت کاربرد دارند.
پمپهیدرولیکی پیستونی:
از انواع پمپهای هیدرولیکی که نسبتا گران هستند و مکانیسم رفت و برگشتی دارند. خوب است بدانید به دلیل طراحی پیچیده ای که دارند تعمیرات آنها نیز دشوار است.
قیمت پمپ هیدرولیک
قیمت پمپ هیدرولیک، به دلیل نوع، جنس و مارک متفاوت است. برای این که شما بتوانید یک انتخاب بسیار هدفمند داشته باشید، به شما پیشنهاد می کنیم که با کمک گرفتن از مشاوران ما در تجارت صنعت امید آریا به خوبی، مورد مفید را انتخاب کنید. قیمت این محصول به دلیل نوسانات بازار همواره در حال تغییر است، به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم فرصت را از دست ندهید و برای انتخاب بهترین مدل، با ما همراه باشید
برای تماس با شرکت تجارت صنعت امید آریا جهت مشاوره و استعلام قیمت میتوانید با شماره های زیر تماس بگیرید و یا از طریق ایمیل با ما در ارتباط باشید.
تلفن: ۰۹۱۲۹۵۹۶۰۲۷—۰۹۱۲۳۶۷۰۰۸۲
ایمیل: info@tejaratsanator.ir
محصولات مرتبط:
مطالب مرتبط:
بدون دیدگاه