برای پاسخگویی به نیاز های مختلف در صنایع مختلف، انواع متفاوتی از پمپ های هیدرولیکی وجود دارند که بنا به سناریوی مصرف می توان از آن ها استفاده نمود. گاهی مواقع برای یک سیستم هیدرولیک استفاده از پمپ پیستونی بهترین گزینه است. پمپهیدرولیکپیستونی توسط یک درایو هیدرولیک تغذیه می شود و دارای طراحی جابجایی مثبت رفت و برگشتی برای مدیریت جریان سیال است. در نتیجه خلا ایجاد شده توسط حرکت پیستون درون سیلندر، سیال به داخل پمپ هدایت می شود. با برگشت پیستون به موقعیت اولیه خود، سیال درون محفظه فشرده و به سمت خروجی پمپ تحت فشار قرار می گیرد.
در چه مواردی از پمپهیدرولیک پیستونی استفاده می کنیم؟
پمپ هیدرولیک پیستونی از نظر طراحی نسبتاً پیچیده و گران هستند، اما در مواردی که ضرورت اعمال فشار های بالا و کنترل موثر جریان سیال نیاز است، این پمپ ها بسیار کاربردی و بادوام هستند. برخی از نمونه های آن به کاربر این امکان را می دهد تا تنها مقدار خاصی از سیال را منتقل نماید یا میزان جابه جایی سیال در هر دور را تنظیم کند؛ بدین ترتیب می توان گفت آن ها از نظر مصرف انرژی نیز بسیار کارامد عمل می کنند. پمپهیدرولیک پیستونی هم در مدارهای حلقه باز (Open Circuit) و هم حلقه بسته (Close Circuit) در حوزه هیدرولیک صنعتی و هیدرولیک راهسازی (هیدرولیک موبایل) به کار گرفته می شود. این نوع پمپ بهترین و مناسب ترین انتخاب جهت به کارگیری در مدار هایی است که فشار کاری آن ها بالا (یعنی تا 700 بار) می باشد.
انواع مختلف پمپ هیدرولیکپیستونی از نظر طراحی
- پمپ هیدرولیک پیستونی محوری (Axial Piston Pump)
- پمپ پیستونی محوری خمیده سر کج (Bent Axis)
- پمپ پیستونی محوری با صفحه زاویه گیر (Swash Plate)
- پمپ هیدرولیک پیستونی شعاعی (Radial Piston Pump)
پمپ پیستونی محوری خمیده سر کج (Bent Axis)

پمپ پیستونی Bent Axis در مواردی که با کمبود فضا برای نصب پمپ مواجه هستیم، بیشترین کاربرد را دارند. در این نوع پمپ ها، پیستون های داخل سیلندر با یکدیگر می چرخند اما نسبت به هم زاویه دارند و تنظیم مقدار جا به جایی سیال با توجه به میزان تغییر زاویه پیستون ها میسر می شود. در اصل با گردش محور اصلی پمپ هیدرولیکپیستونی است که پیستون ها و سیلندر به حرکت واداشته می شوند. خط مرکزی بلوک سیلندر نسبت به خط مرکزی محور محرک در موقعیت زاویه ای مشخص قرار می گیرد. میله های پیستون توسط اتصالات کروی به فلنج محور محرک متصل هستند به طوری که تغییر فواصل بین فلنج و بلوک سیلندر، منجر به حرکت رفت و برگشتی پیستون ها داخل سیلندر می شود.

پمپ پیستونی محوری با صفحه زاویه گیر (Swash Plate)

در این نوع پمپ ها نیز حرکت رفت و برگشتی پیستون ها عامل اصلی ایجاد جریان سیال است؛ اما این حرکت متناوب توسط صفحه زاویه گیر (Swash Plate) اعمال می شود. تفاوت پمپ هیدرولیکپیستونی Swash Plate با نمونه پیشین در عدم وجود زاویه بین بلوک سیلندر با محور محرک است. به بیانی دیگر رفت و برگشت پیستون ها به وسیله صفحه زاویه دار انجام می شود و هم زمان با چرخش محور پمپ، صفحه زاویه گیر نیز به گردش در می آید و پیستون های متصل به صفحه شیبدار (سواش پلیت) در داخل بلوک سیلندر عمل رفت و برگشت را انجام می دهند. در پمپهیدرولیک پیستونی محور بلوک سیلندر و محور محرک در امتداد خط مرکزی قرار دارند. در هنگام چرخش بلوک سیلندر، پیستون ها به دلیل پیروی از وضعیت صفحه زاویه گیر حرکت رفت و برگشتی انجام می دهند. مجاری ورود و خروج سیال از طریق صفحه جداکننده با بلوک سیلندر در ارتباط است. پیستون ها هنگام حرکت به طرف داخل و خارج سیلندر های مربوطه، به ترتیب از مقابل مجاری خروجی و ورودی صفحه جدا کننده عبور کرده و عمل مکش و پمپ را انجام می دهند.

پمپ هیدرولیک پیستونی شعاعی (Radial Piston Pump)

در مواقعی که به جا به جایی ثابت سیال در بازده حجمی زیاد و قابلیت کار در فشار بالا نیاز داریم، استفاده از این نوع پمپ ها ضرورت پیدا می کند. برخلاف نمونه های پیشین، حرکت پیستون ها در پمپ هیدرولیکپیستونی شعاعی (Radial Piston Pump) عمود بر محور محرک است. پیستون ها به کمک نیروی گریز از مرکز و فشار سیال پشت آن ها همواره با سطح رینگ عکس العمل در تماس است. برای پمپ کردن سیال باید رینگ عکس العمل در وضعیت خارج از مرکز نسبت به روتور قرار گیرد. در نتیجة چرخش بلوک سیلندر و همچنین خروج از مرکز ایجاد شده، پیستون های نیمه پایین به سمت خارج و پیستون های سمت دیگر به طرف مرکز روتور حرکت می کنند.

محصولات مرتبط:
مطالب مرتبط:
بدون دیدگاه