نقش اساسی انواع پمپ ها در صنعت بر هیچ کس پوشیده نیست. به جهت گستردگی کاربرد، پمپ ها در انواع مختلف ساخته می شوند. یکی از پرکاربردترین پمپ ها که طرفداران بسیاری دارد، پمپ پره ای است که در ادامه به تفصیل به آن می پردازیم.
معرفی جامع پمپ پره ای
پمپ های پره ای هیدرولیک که با نام پمپ کارتریجی(cartridge pumps) نیز شناخته می شوند، نوعی پمپ جابجایی مثبت دورانی هستند که دبی ثابتی را در فشار مختلف ارائه می دهد. در ساختار این پمپ مجموعه ای از پره ها روی یک روتور استوانه ای نصب شده اند. که در نهایت موجب انتقال سیال و گردش جریان در سیستم می شود. پمپهای پرهای علاوه بر پمپاژ سیالات با ویسکوزیته متوسط، برای پمپاژ مایعات رقیق مانند الکل ها، حلال ها، آمونیاک و LPG در فشارهای بالا مفید هستند. پمپ ها دارای قطعاتی مقاومت در برابر سایش هستند که موجب افزایش عمر آن می شود.

آشنایی با انواع پمپ های پره ای
پمپ های پره ای که نام دیگر آن پمپ تیغه ای است، متناسب با کاربردشان، ساختار متفاوتی دارند. پیکربندی متفاوت آن ها، انواع مختلفی از پمپ ها را به بازار عرضه کرده است. به طور مثال:
- پمپ پره کشویی
- پمپ پره منعطف
- پمپ پره نوسانی
- پمپ پره غلتکی
- پمپ پره خارجی
پمپ های پرهای به دلیل ایجاد سرو صدای کم، مقاومت بالا و بازدهی خوب طرفداران زیادی پیدا کرده اند. پره های آن توانایی تحمل رنج دمایی -32°C/-25°F تا 260°C/500°F و اختلاف فشاری تا میزان 15 BAR/200 PSI را دارند. سرعت حرکت پره ها نیز متفاوت می باشد و حدود 1000 تا 2000 دور و حتی بیشتر گزارش شده است.
هر کدام از پیکربندی های پمپ پره ای ویژه کاربردی ساخته شده است. بطور مثال پمپ از نوع پره خارجی توانایی کار با مواد جامد در اندازه بزرگ را دارد اما نوع پره منعطف فقط مواد جامد در اندازه کوچک را مدیریت می کند. از طرفی پمپ های پره کشویی توانایی هندل کردن مقدار کمی بخار را دارند.
پمپهای پرهای برای چه مواردی استفاده می شوند؟
این پمپ ها بیشترین کاربرد را در سیستم های تهویه مطبوع، فرمان برقی و خودروها دارند. این پمپ جابجایی مثبت برای تبدیل گاز پرفشار به گاز کم فشار استفاده می شود. کاربردهای متداول پمپ پرهای عبارتند از:
- انتقال گاز مایع
- بارگیری و انتقال سوخت در سیستم های خودرو و هوانوردی
- خنک کننده های تبرید: آمونیاک، فریون
- صنایع شیمیایی: انتقال اسیدها
- حلال ها، محلول های آبی
- دستگاه های توزیع کننده نوشیدنی
ارزیابی نکات مثبت و منفی پمپ های پره ای

مزایا پمپ هیدرولیک پرهای:
- قابلیت خود پرایمینگ
- طراحی مستحکم و مقاوم
- دبی ثابت در فشار های مختلف
- راندمان حجمی و کارایی بالا
- سطح ارتعاش و نویز پایین
- تعمیر و نگهداری آسان
- پمپاژ سیالات رفیق در فشار بالا
معایب پمپ پرهای:
- برای جلوگیری از توقف ناگهانی پمپ، به یک شیر کمکی نیاز دارد.
- برای سیالات ساینده مناسب نیستند.
- نیاز به آب بندی خوبی دارد.
- برای کاربردهای با ویسکوزیته بالا مناسب نیستند.
- به یک سیستم فیلتراسیون با کیفیت بالا نیاز دارند زیرا ذرات خارجی می توانند باعث خرابی پمپ شوند.
- طراحی پیچیده و قطعات زیادی دارند.

راهنمای جامع خرید بهترین پمپ هیدرولیکی پره ای
در خرید پمپهای پرهای چند فاکتور اصلی را باید در نظر بگیرید.
- فشار مورد نیاز
- دبی پمپ
- سیال مورد کاربرد
- هزینه
- وزن
- تعویض ،تعمیر و نگهداری اجزا سازنده
با بررسی موارد بالا می توانید پمپ پرهای متناسب با نیاز خود انتخاب کنید و اگر به مشاوره نیاز دارید با ما تماس بگیرید. فروشگاه تجارت صنعت امید آریا تامین کننده انواع قطعات هیدرولیک از جمله پمپ پرهای هیدرولیک می باشد. توجه داشته باشید که در فروشگاه ما قیمت پمپ هیدرولیک پرهای کاملا رقابتی و متناسب با محصول در نظر گرفته شده است.
جمع بندی
پمپ هیدرولیک کارتریجی جز پر کاربردترین پمپ ها در سیستم های صنعتی است که در فشار حداکثری ۲۰۰ بار کار می کند و جهت انتقال سیالات مختلف به ویژه مایعات رقیق مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی هایی که پمپ پرهای را برجسته کرده است، پمپاژ آزاد و ایجاد کمترین صدا و نویز و لرزش با راندمان بالا می باشد. جهت مشاوره، خرید، ساخت و تعمیر انواع پمپهای پرهای با تیم متخصص ما در ارتباط باشید.
محصولات مرتبط:
مقالات مرتبط:
بدون دیدگاه