پمپ پیستونی هیدرولیک قابلیت تبدیل نیروی مکانیکی به فشار و جریان را دارد. بنابراین، در بخش های مختلف صنعت استفاده می شود. این پمپ یک جزء محرک مثبت است که با یک پمپ و مجموعه چرخشی کار می کند و هدف آن تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیک است. کاربرد اصلی سیستم پمپاژ هیدرولیک پیستونی در تجهیزات سنگین مانند ماشین آلات کشاورزی، ماشین آلات ساختمانی، تراکتور، سمپاش، بیل مکانیکی و غیره می باشد.
پمپ پیستونی محوری چیست؟
پمپپیستونی محوری وظیفه پمپاژ تجهیزات را بر عهده دارد و باعث می شود پیستون ها به طور متناوب در داخل درام استوانه ای قرار بگیرند، عملی که شامل حرکت پیستون است که توسط یک فنر از سیلندر به بیرون رانده می شود و با مایعی پر می شود که بعدا تحت فشار قرار گیرد. با جابجایی متغیر، پمپ پیستونی محوری در برابر فشار بالا و عمدتاً صدای کم، مقاوم است. به طور کلی، پمپپیستونی محوری وظیفه تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیک را بر عهده دارد. همچنین، جابجایی پمپ پیستون محوری با فاصله ای که پیستون ها در لوله سیلندر کشیده می شوند و رانده می شوند تعیین می شود. از آنجایی که صفحه لغزش فواصل پیستون ها را کنترل می کند، به سادگی زاویه آن را به متناوب حرکت پیستون و حجم پمپ تغییر دهید.
نحوه تعمیر پمپپیستونی هیدرولیک چیست؟
مانند تمام تجهیزات، پمپ پیستونی محوری نیاز به تعمیر و نگهداری دوره ای دارد. تعمیر و نگهداری، عملکرد تجهیزات را تضمین می کند. برای اینکه این روش به درستی و ایمن انجام شود، توصیه می شود از یک شرکت برون سپاری با تجربه استفاده کنید.

انواع پمپ پیستونی هیدرولیک
پمپ پیستونی هیدرولیک، دستگاهی است که یک سیستم هیدرولیک خاصی را تشکیل می دهد و مسئول وارد کردن انرژی به مایعات از طریق انرژی های سیالات است و عمر مفید بالایی دارد. هم چنین، آن چه پمپپیستونی هیدرولیک را از سایر انواع پمپ ها متمایز می کند نحوه پمپاژ در این تجهیزات است. به علاوه، پمپ پیستونی هیدرولیک می تواند محوری یا شعاعی باشد.
پمپ پیستونی محوری یا شعاعی
دو نوع اصلی پمپپیستونی وجود دارد، سیستم پمپاژ هیدرولیک پیستونی محوری یا شعاعی.
مدل اول، مدل محوری، از طریق حرکت مستقیم و متناوب پیستون ها کار می کند. به این ترتیب فشار ثابتی در بالای پیستون وجود دارد تا از سیلندر خارج شود. بنابراین، با ثابت یا متغیر بودن پمپ، سیلندر با مایع هیدرولیک پر می شود که متعاقباً با حرکت چرخشی تحت فشار قرار می گیرد.
پمپ پیستونی شعاعی با نیروی گریز از مرکز و با عملکرد ساده تر از محوری کار می کند. سایر ویژگی های آن شامل دوام و مقاومت بالا، کارکرد طولانی مدت بدون خرابی و ارائه عملکرد بهینه سیستم است.

اجزای پمپ پیستونی هیدرولیک چیست؟
پمپ هیدرولیک پیستونی محوری از عناصر زیر تشکیل شده است:
- پیستون ها که بخشی از بلوک سیلندر هستند.
- عناصر میله اتصال
- شفت محرک
پمپپیستونی هیدرولیک سرکج
پمپ پیستونی هیدرولیک سر کج یا پمپ پیستونی محوری محور خمیده دستگاهی است که بلوک سیلندر را با پیستون و فلنج محور محرک نشان می دهد و جابجایی پیستون را می توان با تغییر زاویه تنظیم b بین محور شفت و محور بلوک سیلندر تغییر داد. اصل عملکرد یک پمپ هیدرولیک پیستونی نوع محوری بر این واقعیت استوار است که شفت اصلی آن در حین چرخش، حرکت را به عناصر بلوک سیلندر منتقل می کند. چرخش شفت اصلی پمپ های پیستونی محوری به حرکت رفت و برگشتی پیستون ها تبدیل می شود که به موازات محور بلوک سیلندر انجام می شود. این به دلیل ماهیت چنین حرکات پیستونی است که به صورت محوری هستند که پمپ نام خود را به دست آورد.

بدنه پمپ های هیدرولیک پیستونی محوری سر کج دارای پیکربندی V شکل است و محور محرک آنها به شکل حرف T ساخته شده است و زاویه ای که بلوک سیلندر پمپ محوری در نظر گرفته شده در آن قرار دارد. محور شفت محرک می تواند از 26 تا 40 درجه باشد و تعداد پیستون ها به 7 قطعه می رسد. اصل عملکرد چنین پمپ پیستونی محوری به شرح زیر است: هنگامی که محور محرک شروع به چرخش می کند، با مکانیزم های میله اتصال به پیستون ها متصل می شود، بلوک سیلندر شیبدار نیز می چرخد و پیستون های واقع در شیارهای محوری شروع به کار می کنند.
مزایا پمپ پیستونی هیدرولیک چیست؟
یک موتور هیدرولیک پیستونی دارای مزایای زیر است:
- با اندازه نسبتا جمع و جور و وزن کم، چنین دستگاه هایی قدرت چشمگیر و عملکرد مناسبی دارند.
- تنظیم سرعت شفت خروجی موتور هیدرولیک پیستون محوری بسیار آسان است.
- این دستگاه ها حتی در فشار کافی بالای محیط کار به طور موثر عمل می کنند و در عین حال گشتاور مربوطه شفت خروجی را ایجاد می کنند.
- در چنین تاسیساتی امکان تغییر حجم محفظه کار وجود دارد که در هنگام استفاده از پمپ های هیدرولیک و موتورهای هیدرولیک پیستونی شعاعی امکان دستیابی به آن وجود ندارد.
- هنگام استفاده از این نوع پمپ ها، هم جهت تغذیه و هم فشار سیال کار قابل تنظیم است.

معایب پمپ پیستونی هیدرولیک
مانند هر دستگاه فنی دیگر، پمپ های پیستونی هیدرولیک دارای معایبی هستند:
- این پمپ ها بسیار گران هستند.
- پیچیدگی طراحی، تعمیر پمپ های هیدرولیک پیستونی را بسیار پیچیده می کند.
- دستگاه های هیدرولیک پیستونی محوری، به دلیل ویژگی های طراحی خود، نسبت به مدل های پمپ ها و موتورهای هیدرولیک از نوع پره ای و دنده ای، صدای بیشتری در حین کار تولید می کنند.
نتیجه گیری
تجارت صنعت حدود 30 سال پیش فعالیت خود را آغاز کرده است و از آن زمان تاکنون خدمات عالی با بهترین کیفیت را در محصولات خود تضمین کرده است. این شرکت همچنین تامین کننده قطعات هیدرولیک از جمله جک هیدرولیک ، پمپ هیدرولیک ، یونیت هیدرولیک و همچنین قطعات هیدرولیک ماشین آلات راهسازی از جمله پمپ هیدرولیک راهسازی ، پمپ هیدرولیک گریدر ، پمپ هیدرولیک لودر و … می باشد.
بدون دیدگاه