پمپ هیدرولیک منبع قدرت بسیاری از ماشین های دینامیک و ماشین آلات صنعتی است. این پمپ ها مقدار زیادی از روغن را به وسیله استوانه های هیدرولیکی یا همان سیلندر فشار می دهند و در نتیجه این عمل، نیروی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی یعنی جریان و فشار تبدیل می کنند.
نحوه عمل پمپ هیدرولیکی چگونه است؟
تامین قدرت در یک سیستم هیدرولیک، توسط یک محرک اولیه و یک پمپ انجام می شود. طرز کار پمپ هیدرولیک به این صورت است که محرک اولیه، انرژی لازم جهت به حرکت درآوردن پمپ را تأمین می کند. این کار باعث ایجاد خلأ در ورودی پمپ می شود.
پمپ با دریافت این انرژی، آن را به انرژی مایع تبدیل و به سیستم هیدرولیکی وارد می کند.

معرفی انواع پمپ های هیدرولیکی به همراه ویژگی های هر کدام
پمپ های هیدرولیک به دو دسته جابه جایی مثبت و جابه جایی غیر مثبت تقسیم می شوند. پمپ های هیدرولیکی جا به جایی غیر مثبت به دلیل فشار مایع کم و خروجی بالا، در مصارف خانگی کاربرد بیشتری دارد، اما پمپ های جا به جایی مثبت کاملا صنعتی هستند و به سه دسته تقسیم می شوند:
- پمپ های هیدرولیک چرخ دنده ای که ابعاد کوچکی داشته و پیچیدگی خاصی در طراحی آن به کار نرفته است. این پمپ ها در تهیه ابزار آلات صنعتی و تجهیزات متحرک به کار می روند.
- پمپ های هیدرولیک پره ای، جزء پمپ های هیدرولیک با فشار متوسط قرار دارند. این نوع پمپ معمولاً دارای حرکت آرام است و صدای زیادی ندارد.
- پمپ های هیدرولیک پیستونی که از گران ترین پمپ ها هستند. پمپ های پیستونی در واقع بر اساس حرکت رفت و برگشتی پیستون ها کار می کنند و نسبت به دو نوع دیگر، بالاترین بازدهی و طولانی ترین عمر مفید را دارند.
بهترین نوع پمپ هیدرولیک کدام است؟
انتخاب بهترین نوع از انواع پمپ هیدرولیک مسئله مهمی برای خریداران است. اولین مرحله برای انتخاب یک پمپ هیدرولیک، آگاهی از نیاز شما در این زمینه است. بعد از آن باید با دانستن ویژگی های انواع پمپ های هیدرولیک، بهترین و مناسب ترین آن را برای خود خریداری کنید.
پمپ های دنده ای نسبت به پمپ های پره ای بادوام تر و کوچک تر هستند. همچنین نوع خارجی پمپ های دنده ای در شرایط فشار بالا و سرعت زیاد بهترین عملکرد را از خود نشان می دهند، اما با این وجود، پمپ های پره ای برای ایجاد انرژی بهتر از نوع دنده ای عمل می کنند، پمپ های هیدرولیک پره ای به گونه ساخته شده اند که در صورت خشک شدن، برای مدت زمان کوتاهی می توانند به کار خود ادامه دهند.
پمپ های پیستونی به طور کلی قدرت بیشتری نسبت به بقیه انواع پمپ ها دارند، اما در عین حال آلودگی بیشتری را نیز تولید می کنند و از لحاظ زیست محیطی مخرب تر هستند.
از پمپ هدیدرولیک چه استفاده ای در صنعت می توان کرد؟
پمپ هیدولیک یکی از پرکاربردترین انواع پمپ در ماشین ها می باشد. این پمپ ها به علت توان و قدرت بالایی که دارند در بیشتر دستگاه های صنعتی، ماشین های ساختمانی و راهسازی مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این از دیگر کاربردهای پمپ های هیدرولیک می توان به استفاده از آن در موارد زیر اشاره کرد:
- تولید انواع یونیت های هیدرولیک صنعتی
- صنعت کشتی سازی
- صنایع هوایی
- صنایع نظامی
- دستگاه های پرس سنگین
چگونه عمر پمپ هیدرولیک خود را بالا ببریم؟
برای افزایش طول عمر پمپ های هیدرولیک باید همیشه روغن تمیز را وارد پمپ آن کنید. توجه داشته باشید هیچ گاه نباید پمپ هیدرولیک شما خشک و بدون روغن باشد. در صورتی که هرگونه صدا و یا لرزش اضافی در پمپ احساس کردید، باید سریعا به آن رسیدگی کرده و به رفع آن بپردازید.

در صورت بروز هر یک از نشانه های زیر در پمپ، حتما در اولین فرصت پمپ هیدرولیک را به یک تعمیرکار متخصص نشان دهید:
- افزایش سر و صدای پمپ هنگام راه اندازی
- حرارت بالا و بیش از حد ناشی از عملکرد پمپ
- کاهش ناگهانی فشار که باعث کاهش قدرت سیلندر میشود
- خرابی و استهلاک قعطات پمپ زودتر از زمان طبیعی
- کاهش دبی
و در پایان چرا باید پمپ های هیدرولیکی را جایگزین محصولات مشابه کنیم؟
سیستم های هیدرولیک به دلیل عدم نیاز به تعمیرات مداوم و راه اندازی آسان، امروزه مورد توجه بسیاری از سازندگان قرار گرفته اند. در پمپ هیدرولیک، انتقال قدرت توسط فشار روغن انجام می شود، بنابراین هر چه میزان فشارسیستم بیشتر باشد، قدرت انتقال و توان سیستم نیز بیشتر می شود. از سایر مزایای این پمپ ها می توان به طراحی مناسب و جمع و جور، صدای کم و تهیه آسان قطعات اشاره کرد.
علاوه بر این قیمت پمپ های هیدرولیکی نسبت به نمونه های برقی آن بسیار پایین تر است. همچنین در صورت خرابی سیستم، عیب یابی آن راحت تر می باشد.
محصولات مرتبط:
مقالات مرتبط:
بدون دیدگاه