تجارت صنعت امید آریا

8 دلیل اصلی خرابی پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک برای تبدیل انرژی مکانیکی به انرژی هیدرولیک در سیستم های هیدرولیک استفاده می شود. خرابی پمپ هیدرولیک منجر به بروز مشکلات اساسی در سیستم می شود. انرژی هیدرولیک ترکیبی از فشار و جریان است. پمپ های هیدرولیک در 3 مدل اصلی تولید می شوند:

  • پمپ پیستونی
  • پمپ پره ای
  • پمپ دنده ای

پمپ پیستونی

پمپ هیدرولیک پیستونی از پر کاربردترین پمپ ها در سیستم های هیدرولیک است. این قطعه یک پمپ جابجایی مثبت است که برای فشار بالا مورد استفاده قرار می گیرند. در این پمپ از آب بندی فشار بالا در مقابل یک پیستون استفاده می شود.

پمپ پره ای

این پمپ از پمپ های جابجایی مثبت است که با پره های مختلف مثل پره های منعطف، چرخشی، غلتشی، خارجی و کشویی تولید می شود. چرخیدن روتور موتور و پره ها ماده سیال را به قسمت حفره موتور برده و از طریق سوراخ های تخلیه در بادامک فشرده می سازند. این محصول برای فشار پایین استفاده می شود و نسبت به پمپ های پیستونی کاربرد کمتری دارند.

پمپ دنده ای

این پمپ از دو چرخ دنده برای جابجایی سیال استفاده می کند. ابتدا چرخ دنده ها با هم چرخیده و در زمان جدا شدن، قدرت مکش ایجاد می کنند و سیال را به داخل محفظه پمپ می کشند. در صورت خرابی پمپ هیدرولیک مدار هیدرولیک دچار مشکلات جدی می شود.

پمپ هیدرولیک پیستونی

پمپ هیدرولیک پیستونی

اگر پمپ هیدرولیک خراب شود چه می شود؟

پمپ هیدرولیک به واسطه نقشی که در مدار هیدرولیک دارد، اگر خراب شود، راندمان کار کاهش می یابد و گاهی کل سیستم از کار باز می ماند. به همین دلیل رسیدگی و بررسی منظم آن برای یافتن مشکلات کوچک ضروری است تا با مشکلاتی بزرگ تر  و در نتیجه خسارت و زیان مواجه نشوید

8 علت اصلی خرابی پمپ هیدرولیک

پمپ هیدرولیک مرکز و قلب یک سیستم هیدرولیک است و اگر خراب شود، کل سیستم با مشکل مواجه می شود. به طور کلی علل اصلی خرابی در پمپ های هیدرولیک را در این 8 مورد می توان یافت.

  1. آلوده بودن ماده سیال از مهمترین دلایل خرابی آن است. وارد شدن آلودگی و زباله در ماده سیال باعث اصطکاک در قطعات پمپ و در نتیجه ایجاد ساییدگی و ناکارآمدی آن می شود.

خرابی مدار هیدرولیک

خرابی مدار هیدرولیک

  1. اگر ویسکوزیته ماده سیال به مرور تغییر کند، برای پمپ آسیب زا است. افزایش ویسکوزیته باعث کاویتاسیون و کاهش آن باعث افزایش دما و اصطکاک و خرابی پمپ هیدرولیک می شود.
  2. اگر فشار وارده بر پمپ بیش از توان آن باشد، برای پمپ آسیب رسان است. پمپ هایی که در فشار زیاد کار می کنند، به مرور زمان دچار ساییدگی در قطعات و خرابی آن می شود.
  3. گرمای اضافی که در پمپ ایجاد می شود، آسیب زیادی به آن وارد می کند. این گرما ممکن است در اثر کاهش ویسکوزیته سیال یا عوامل محیطی دیگر ایجاد شود.
  4. افزایش حباب در پمپ باعث افزایش فشار و شوک به آن می شود. خرابی پمپ هیدرولیک در چنین شرایطی ممکن است به انفجار برسد.

داخل پمپ هیدرولیک

داخل پمپ هیدرولیک

  1. هوادهی در سطح بالا باعث انفجار می شود. هوادهی در اثر گیر افتادن حباب های هوا توسط سیال اتفاق می افتد. پمپ با تحت فشار قرار دادن و فروریختن حباب ها، گرما و فشار زیادی ایجاد می کند.
  2. هوادهی که از طریق مفاصل یا شفت هایی که آب بندی نشده اند، به وجود می آیند نیز در خرابی پمپ موثرند. هوایی که به این طریق وارد پمپ شده است باعث ناپایداری فشار شده و منجر به خرابی پمپ هیدرولیک می شود. در اکثر مواقع در چنین حالتی صداهایی غیر طبیعی از پمپ شنیده می شود.
  3. اگر سرعت در پمپ کنترل نشود، کاویتاسیون اتفاق می افتد و ماده سیال فرصت پر کردن کامل پمپ را نمی دهد. کاویتاسیون که در بیشتر مواقع همراه با صدای ناله و جیغ است و باعث ناپایداری فشار، افزایش دما و ساییدگی می شود.

مشاهده قطعات پمپ هیدرولیک

مشاهده قطعات پمپ هیدرولیک

آیا پمپ هیدرولیک قابل تعمیر است؟

پمپ های هیدرولیک می توانند توسط متخصص عیب یابی شده و تعمیر شوند. تعمیر خرابی پمپ هیدرولیک از جدا کردن قطعات آن و بررسی تک به تک برای پیدا کردن علت اصلی مشکل، شروع می شود. با تعمیر و یا تعویض قطعات فرسوده و مونتاژ دوباره، کارایی پمپ مورد آزمایش قرار می گیرد.

برای دریافت اطلاعات بیشتر درباره تعمیر پمپ های هیدرولیک با کارشناسان ما در تجارت صنعت امید آریا تماس بگیرید.

 

× مشاوره تخصصی