شیر پروپرشنال  یا شیر تناسبی چیست؟ بررسی و کاربرد آن

یکی از انواع ‌شیرهای ‌هیدرولیک موجود در بازار، شیر پروپرشنال  است که از طریق یک مدار کنترلی الکترونیک، فشار سیال هیدرولیک را کنترل می کند. در واقع باید گفت که این مدل شیرها، میزان دبی سیال را کنترل کرده و نیروی اعمال شده را به صورت خطی یا دورانی، افزایش یا کاهش می دهند.

شیرهای هیدرولیک پروپرشنال، برای پاسخ به سیگنال کنترل الکتریکی یا الکترونیکی، جریان با فشار سیال را کنترل می کند. برای کنترل مقدار کمیت مورد نظر، به موقعیت دهی فشار، جریان و جهت بی نهایت وضعیت می پردازند. از طرفی باید گفت که عملکرد شیرهای تناسبی بین عملکرد سلونوئیدی قطع و وصل و عملکرد شیرهای الکتروهیدرولیک سرو قرار دارد.

آشنایی با شیرهای هیدرولیک پروپرشنال

شیرهای کنترل تناسبی از دهه 80 تولید شده اند و محبوبیت آن ها در حال افزایش است. این شیرها در بسیاری از کاربردها جایگزین شیرهای سروو می شوند. این امر تا حدی به دلیل هزینه کم شیرهای پروپرشنال بوده که 50٪ هزینه یک شیر سروو با همان اندازه است. با این حال، شیرهای سروو همچنان در مواقعی که به موقعیت ‌یابی دقیق یا کنترل سرعت نیاز است، مانند هواپیماها و ژنراتورهای توربین، استفاده می ‌شوند.

شیر پروپرشنال  برای کنترل جریان و فشار مفید هستند، اما رایج ترین استفاده به عنوان شیر جهت دار است. در حالی که طراحی شیرهای تناسبی ممکن است توسط تولیدکنندگان مختلف، متفاوت باشد، اما همه آن ها اساساً عملکرد یکسانی را انجام می دهند و آن، کنترل جهت و سرعت یک سیلندر یا موتور هیدرولیک است.

اجزای یک شیر تناسبی چیست؟

اجزای یک شیر تناسبی یا شیر پروپرشنال  بسیار کم و شامل قرقره، شیر برقی و ترانسفورماتور دیفرانسیل متغیر خطی یا LVDT بوده، از طرفی، برای راه اندازی شیر به یک منبع تغذیه و تقویت کننده نیاز است. منبع تغذیه معمولاً 24 ولت برق و برای تغذیه پمپ تقویت کننده استفاده می شود. ولتاژ فرمان از کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی (PLC) وارد می شود و موقعیت قرقره شیر را تعیین می کند.

آشنایی با نحوه عملکرد شیرهای تناسبی یا پروپرشنال
آشنایی با نحوه عملکرد شیرهای تناسبی یا پروپرشنال

تعمیر و عیب یابی شیرهای هیدرولیک پروپرشنال

عیب یابی شیر پروپرشنال  هیدرولیک یک فرآیند نسبتاً آسان است. هنگام بررسی دریچه ای که در آن از تقویت کننده نصب شده خارجی استفاده شده، چراغ های روی پانل جلویی نشان دهنده مشکل در سیستم هستند. سپس برای یافتن مشکل، باید ردیابی کرد. هنگامی که منبع تغذیه روشن است و سیگنال فعال دریافت می شود، چراغ “روشن” به رنگ سبز روشن در می آید.

اگر چراغ روشن نشد، ولتاژ منبع تغذیه باید در اتصالات تقویت کننده بررسی شود. اگر ولتاژ ورودی وجود ندارد، سیم کشی و سیگنال خروجی باید از PLC بررسی شود. اگر منبع تغذیه کمتر از حداقل تعداد ولت باشد، یک چراغ قرمز روشن می شود. این معمولاً به این معنی بوده که منبع تغذیه یا سیم کشی خراب یا کوتاه است. هنگامی که منبع تغذیه خوب است، 24 ولت باید در تقویت کننده نشان داده شود. یک چراغ زرد در پایین صفحه تقویت کننده برای نشان دادن خرابی LVDT یا مشکل در کابل های اتصال استفاده می شود.

ساده ترین راه برای پیدا کردن محل خرابی شیر پروپرشنال ، این است که کابل LVDT را از شیر جدا کرده و به کابل دیگری وصل کنید. اگر چراغ زرد خاموش شود، LVDT روی شیر قدیمی از کار افتاده و باید بلافاصله یک شیر جدید نصب شود. اگر هنگام وصل شدن به شیر جدید چراغ روشن بماند، مشکل از کابل یا اتصالات است و باید تداوم کابل بررسی شود. اگر هنگام کار شیرهای پروپرشنال، نور سوسو زند، این نشان‌ دهنده اتصالات سست در قسمتی از شیر است.

کاربردهای مختلف شیر پروپرشنال  در صنایع گوناگون
کاربردهای مختلف شیر پروپرشنال  در صنایع گوناگون

تنظیم صفر در قسمت جلوی آمپلی فایر قرار دارد. این تنظیم باید در صورتی انجام شود که سیلندر در حال حرکت با سیگنال فرمان صفر باشد که به آمپلی فایر می رسد. اگر مشکلات سرعت یا موقعیت‌ یابی رخ می ‌دهد، سیگنال‌ های فرمان و LVDT باید در اتصالات مناسب روی تقویت‌ کننده بررسی شوند.

معیار های انتخاب شیرهای پروپرشنال

در صنایع مختلف، انتخاب اندازه شیر تناسبی یا شیر پروپرشنال  مناسب بسیار مهمتر از شیرهای روشن/خاموش است. با تنظیم دهانه بالا، شیر می تواند در یک بازه بسیار کوچک به سرعت جریان کامل برسد. از طرف دیگر، با اندازه دهانه ای که خیلی کوچک است، شیر به سرعت جریان کامل نمی رسد. توصیه می شود که افت فشار روی شیر باید حدود 30 درصد کل افت فشار داخل سیستم باشد.

برای عملکرد صحیح و دقیق کنترل، شیرهای پروپرشنال باید بر اساس هدف خاص خود پیکربندی و انتخاب شوند. مهمترین پارامترها برای انتخاب این شیرها عبارتند از، مقدار kV (به متر مکعب در ساعت) و محدوده فشار هرچه دهانه شیر کمتر باشد یا سیم پیچ قوی تر باشد، فشار بیشتری می تواند سوپاپ را ببندد.

بر اساس مقدار کیلوولت محاسبه شده و محدوده فشار برنامه برنامه ریزی شده، می توان نوع شیر پروپرشنال  را تعیین کرد. لطفاً توجه داشته باشید که کیلوولت سوپاپ باید در حالت ایده‌آل تقریباً 10 درصد بیشتر از کیلوولت کاربرد باشد.

سایر معیارهای انتخابی که باید در نظر گرفته شوند عبارتند از حداکثر فشار عملیاتی، رسانه (سیال)، مصرف انرژی، سازگاری مواد، زمان پاسخگویی، دمای رسانه، ولتاژ کاری و اتصال پورت. برای اطلاعات بیشتر در مورد این معیارهای انتخاب لطفاً به این مقاله یا برگه اطلاعات سازنده محصول خاص مراجعه کنید.

فروش انواع شیرهای پروپرشنال از بهترین نمایندگی های شیر هیدرولیک
فروش انواع شیرهای پروپرشنال از بهترین نمایندگی های شیر هیدرولیک

فروش انواع شیر تناسبی از نمایندگی

شیر کنترل تناسبی شیری است که برای کنترل سرعت جریان سیال با تغییر اندازه مسیر جریان از طریق یک محدود کننده استفاده می شود. از طرفی، شیر های تناسبی از فناوری قدرتمندی استفاده می‌ کنند و برای کاربردهای مختلفی که دقت و کارایی در آن ها ضروری است، مناسب هستند. شیرهای عرضه شده توسط شرکت تجارت صنعت امید دارای کیفیت مناسبی بوده و برای کاربردهای مختلفی استفاده می شوند. در واقع باید گفت که شیرهای تناسبی هیدرولیک صنعتی امکان کنترل دقیق جهت یا جریان را فراهم می کنند.

شیر پروپرشنال  ما برای کاربردهای مختلف که نیاز به کنترل بخار، گاز، مایعات یا مواد شیمیایی دارند همه کاره هستند. در تمام موارد، مشتریان ما از عملکرد مناسبی بهره مند می شوند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *